Dr. ir. W.J.M. Konz

Wim Konz is  sinds januari 2008 verbonden aan Telos als senior adviseur op het gebied van milieu en economie.

Wim studeerde scheikundige technologie aan de TU/e in 1971 en behaalde in 1992 aan de TU/d de mastertitel op het gebied van het “managen van de industriële omgeving“. Hij promoveerde in 2002 op het onderwerp “Industriële symbiose op bedrijventerreinen“.

Wim startte zijn loopbaan als onderzoeker bij de TU/e en deed daarna onderzoek op analytisch gebied in de klinische chemie (eiwitscheiding).

Sinds 1974 is hij in dienst van de provincie Noord-Brabant op alle terreinen van het milieu (water, bodem, lucht en geluid) en tot 1992 hoofd van het bureau voor lucht, geluid en externe veiligheid. Van 1989 tot 1994 projectleider van twee provinciale milieubeleidsplannen en daarna gestart als projectmanager milieu en economie. In die rol de onderwerpen duurzame bedrijventerreinen, parkmanagement en herstructurering geïnitieerd en dit vanaf 1998 tot 2008 mede gefaciliteerd en ontwikkeld via het Projecten Innovatie Team, een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Brabant, BOM, BZW, MKB en de Kamer van Koophandel.

Hij heeft een zeer ruime ervaring op het gebied van milieu en economie, bijvoorbeeld in het vereenvoudigen van allerlei complexe beleidsformuleringen naar hanteerbare doelstellingen als het besparen op energiegebruik en het omgaan met milieunormen. Hij is daarbij gewend om te denken  vanuit (eigen) belangenmanagement  en probeert via het genereren van econiomsche dynamiek en innovaties ook het milieu integraal te verduurzamen.

w.konz@tilburguniversity.edu

 

Overlay sluiten

Download link

0 bestanden geselecteerd: 
Cookie-instellingen