Nationale monitor duurzame gemeenten 2016: een stap vooruit!

27-09-2016 5665 keer bekeken 0 reacties

Op maandag 26 september 2016 is de monitor door de projectleider prof Bastiaan C.J. Zoeteman overhandigd aan Berend de Vries, voorzitter van de VNG Commissie Milieu, Energie en Mobiliteit, en wethouder, Stadskantoor te Tilburg.

Deze monitor wordt sinds 2014 door Telos, Tilburg University, jaarlijks opgesteld en vormt steeds meer een basis voor gemeenten en andere organisaties om de integrale voortgang van hun activiteiten op duurzaamheid gebied te monitoren. Ook worden brede vraagstellingen rond duurzaamheid op gemeentelijk niveau hiermee zichtbaar gemaakt.

Het afgelopen jaar is de gemiddelde duurzaamheid van de 390 Nederlandse gemeenten verbeterd. Maar dit gunstige beeld treedt niet overal op. Grote steden doen het waar het om verbetering gaat minder goed dan kleine gemeenten. Ook zijn er gemeenten die behalve een minder gunstige uitgangspositie in 2014 te kampen hebben met een verdere verslechtering de afgelopen drie jaar. De laatste groep verdient extra aandacht van de provinciale- en rijksoverheid.

Het volledige rapport van de Nationale Monitor Duurzame Gemeenten 2016 kan hier worden gedownload en interactief worden geraadpleegd via www.duurzamesteden.nl.

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen