Brabantse Omgevinsscan (BrOS) is Live!

01-02-2019 652 keer bekeken 0 reacties

Gezondheid hangt onlosmakelijk samen met de omgeving waarin we leven. Met dit instrument kunnen gemeenten, provincie en omgevingsdiensten eenvoudig gezondheid centraal zetten bij de ontwikkelingen van omgevingsplannen.

Projectleider Wieteke de Vries en gedeputeerde Van Merrienboer lanceerde de Brabantse Omgevingsscan dinsdagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst in Tilburg. De BrOS werd al voor de lancering door de provincie Noord-Brabant omarmd. In december riep de Provinciale Staten op om de Omgevingsscan nu al te gebruiken.

Gemeenten kunnen vanaf vandaag eenvoudig per wijk zien welke kansen er liggen om de gezondheid van inwoners te verbeteren. Dit is mogelijk gemaakt door cijfers over de leefomgeving te combineren met de gezondheidsbeleving van inwoners via gelaagde kaarten.

De Brabantse Omgevingsscan is een initiatief van Telos, en de drie Brabantse GGD’en. De BrOS is vanaf 29 januari beschikbaar via www.brabantscan.nl/bros

0  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...